Sabine

Zo maak je de ganachevulling:

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit het vanillestokje.
  • Zet een pannetje op het vuur en doe hier de slagroom met het vanillemerg en -stokje in.
  • Breek de witte chocolade in stukjes en doe dit in een kom. Zodra de room kook, haal je de pan van het vuur en schenk je de warme room bij de chocolade. Laat dit staan tot de chocolade is gesmolten. Roer daarna goed door tot alles over vermengd.
  • Laat dit daarna koelen en zet het in de koelkast om op te stijven.

Zo maak je de bokkenpootjes:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bedek twee bakplaten met bakpapier.
  • Klop de eiwitten luchtig in een keukenmachine. Voeg daarna 225 gram van de suiker toe en klop daarna verder tot de eiwitten stijf zijn.
  • Meng in een schone kom het amandelmeel met het overige suiker en de bloem. Roer dit daarna door de eiwitten en klop met de hand tot een luchtig beslag. Doe dit mengsel daarna in een spuitzak.
  • Spuit op de bakplaten gelijke stroken beslag. Maak de stroken zo lang als jij de bokkenpootjes wilt.
  • Maak het amandelschaafsel fijn met de hand en strooi dit over de beslagstroken.
  • Zet de badplaten daarna twintig minuten in de oven. Zorg ervoor dat de koekjes gelijk kleuren. Haal na de twintig minuten het bakpapier meteen van de bakplaat en laat het afkoelen.

Dit moet je doen voor het samenstellen:

  • Haal de ganachevulling uit de koeling, haal het vanillestokje eruit en schep dit in een spuitzak.
  • Spuit een streep vulling over de helft van de koekjes. Pak daarna de onbespoten helft koekjes en druk deze bovenop de koekjes met vulling. Zet ze daarna even in de koelkast.
  • Laat daarna de pure chocolade smelten in een pannetje en doe dit daarna in een diepe schaal.
  • Haal de bokkenpootjes uit de koeling en dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade. Zet de bokkenpootjes daarna nog een keer in de koelkast zodat het kan opstijven.
  • In een koektrommel zijn de koekjes zeker een week houdbaar.

Op zoek naar meer Hollandse lekkernijen om zelf te maken? Lees dan ook eens: 

Bron: Heel Holland Bakt. Beeld: Videostill Ellouisa Cooking