Ingrediënten
  • 280 gram bloem
  • 170 gram boter (koud, in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel zout voor het deeg, 1 theelepel voor de vulling
  • 4-6 eetlepels koud water
  • 3 eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels oregano
  • 140 gram zalmfilet zonder graten en huid
  • 60 gram broccoli
  • 60 gram mozzarella
redacteur
150 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 280 gram bloem
  • 170 gram boter (koud, in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel zout voor het deeg, 1 theelepel voor de vulling
  • 4-6 eetlepels koud water
  • 3 eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels oregano
  • 140 gram zalmfilet zonder graten en huid
  • 60 gram broccoli
  • 60 gram mozzarella

Niets zo lekker als zelfgemaakte quiche

Zelfgemaakte quiche: we zijn er dol op! Het liefst eten we er elke week wel één. Helaas moet je voor het maken van zo’n hartige taart wel wat tijd uittrekken en staat-ie niet binnen tien minuten op tafel. We maken een quiche dan ook graag voor een speciale gelegenheid, wanneer we wat langer de tijd hebben om in de keuken te staan. Maak deze zalm en broccoli quiche bijvoorbeeld eens voor een feestje, verjaardag, of de feestdagen. Hij vult vele monden en stelt je gasten beslist niet teleur! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zalm broccoli quiche:

  • Neem een kom en doe hierin de bloem, boter en het zout. Mix met een handmixer totdat zich grove kruimels vormen. Voeg het water doe en mix opnieuw tot een egaal deeg. Mix niet te lang!
  • Haal het deeg uit de kom en maak er met je handen een bal van. Plet het deeg vervolgens een beetje, zodat er een dikke schijf ontstaat. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  • Maak intussen de vulling. Neem hiervoor een grote kom, doe hierin de eieren en klop ze los. Voeg de slagroom, zout en peper en oregano toe en roer door. Snijd de zalm in kleine blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de zalm volledig gaar. Haal de zalm uit de pan en leg de blokjes op een stukje keukenpapier. Zet een grote pan water op het vuur en kook hierin de broccoli-roosjes gaar in 4-5 minuten.
  • Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen, totdat het ongeveer 3 millimeter dik is.
  • Plaats het deeg nu voorzichtig in een taartvorm en druk het deeg tegen de onder- en zijkanten aan. Snijd het deeg dat nog boven de taartvorm uitsteekt weg. Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in de bodem. Zet de bodem daarna 30 minuten in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem de taartvorm met het deeg en leg over het deeg een vel bakpapier. Vul de taartvorm vervolgens met ongekookte bonen of rijst. Zet de vorm in de oven en bak de bodem 15 minuten. Verwijder daarna de bonen of rijst en het bakpapier uit de vorm en bak de bodem weer 10 minuten in de oven, totdat de bodem goudbruin begint te kleuren.
  • Verdeel de zalmblokjes en broccoli over de taartvorm en strooi de mozzarella erover. Giet het ei-room mengsel in de vorm.
  • Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en serveer!
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: supersnelle quiche met kaas en spek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill