Ingrediënten
  • 180 gram bloem (+ 1 eetlepel voor de kaneelsuikertopping)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kristalsuiker
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 125 milliliter volle melk
  • 1 grote of twee kleine elstar appel(s)
  • 65 gram bruine suiker (+ 4 eetlepels voor de kaneelsuikertopping)
  • 1 theelepel kaneel (+ 1/2 theelepel voor de kaneelsuikertopping)
redacteur
80 min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram bloem (+ 1 eetlepel voor de kaneelsuikertopping)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kristalsuiker
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 125 milliliter volle melk
  • 1 grote of twee kleine elstar appel(s)
  • 65 gram bruine suiker (+ 4 eetlepels voor de kaneelsuikertopping)
  • 1 theelepel kaneel (+ 1/2 theelepel voor de kaneelsuikertopping)

Een heerlijke traktatie

Warme appel en kaneel: het is een verrukkelijke combinatie. Reden genoeg om deze twee ingrediënten te verwerken in een knapperige appelcake met kaneelsuikertopping. Een makkelijk bakrecept die je op een zondagmiddag zo in de oven hebt staan. En niet te vergeten het genot dat je na het bakken hebt van deze appelcake is hemels. Je zult er je vingers bij aflikken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de knapperige appelcake:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakeblik in met boter.
  • Neem een grote kom en meng hierin de bloem, het zout en bakpoeder. Zet apart.
  • Pak een andere kom en doe hierin de suiker en boter. Mix een minuut op de hoogste stand, zodat er een romig mengsel ontstaat. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix tot een egaal beslag. Voeg als laatste de melk toe, samen met het bloemmengsel en mix opnieuw goed door elkaar. Zet het beslag apart.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en vroeg de bruine suiker en kaneel eraan toe. Roer door en zet apart.
  • Neem een andere kom en meng hierin de bruine suiker, kaneel en bloem. Zet apart.
  • Giet de helft van het cakebeslag in de cakevorm. Verdeel hierover een laag van het appelmengsel. Giet de rest van het beslag eroverheen, gevolgd door een tweede laag van het resterende appelmengsel. Strooi het bruine suiker-mengsel bovenop.
  • Bak de cake in 60 minuten in de oven gaar. Laat daarna afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: appeltaart-cheesecake met karamelsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill