30 min.
4 pers.

Deze wraps met krokante kip staan zo op tafel

Het lijkt wel alsof we in de zomer meer moeite hebben met koken dan normaal. We hebben geen zin om boven een warm fornuis te hangen en ook zware avondmaaltijden gaan er niet goed in. Daarom kiezen we vaak voor een lichte maaltijd als een couscous- of pastasalade. Maar, ook wraps doen het supergoed in de zomer. Deze wraps met krokante kip zijn snel klaar en smaken net zoals als die van de McDonald’s, of zelfs lekkerder!

Smullen maar!

Zo maak je het:

  • Bak de krokante kipburgers in een koekenpan met een beetje olie of in de oven. De meeste kipburgers die je in de supermarkt koopt zijn al voorgegaard, dus je hoeft ze alleen warm en krokant te bakken.
  • Terwijl je kipburgers warm worden snijd je de komkommer en tomaten in plakjes. Doe deze in kommetjes om op tafel te zetten.
  • Als je een hele krop sla hebt, snijd deze dan in reepjes. Heb je ijsbergsla uit een zakje, dan kun je deze stap overslaan.
  • Snijd de avocado’s in de lengte open en ontdoe ze van hun pit. Duw het vruchtvlees uit de schil of haal het eruit met een lepel. Prak de avocado met een vork.
  • Als de krokante kipburgers warm zijn, snijd ze dan in reepjes.
  • Zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen wrap kan bouwen of beleg ze vooraf.
  • Leg de wrap plat op je bord. Smeer wat van de geprakte avocado op je wrap. Leg hier de sla, komkommer en tomaat op en maak het af met een paar stukjes kip. Druppel er wat honing-mosterddressing overheen en vouw de wrap dicht.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijke zomerse wraps met meloen, parmaham en pijnboompitten maak je zo!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eigen recept Kookfans | Beeld: Eigen beeld Kookfans

Ingrediënten
  • 4 krokante kipburgers (per twee verpakt)
  • 8 grote wraps
  • 1/2 komkommer
  • 4 tomaten ijsbergsla
  • 2 avocado's
  • Honing-mosterddressing