Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel tijm
  • 3 grote eieren
  • 100 milliliter olijfolie
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram olijven zonder pit
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram Comté kaas
  • Een snufje zout en peper
Naomi
45 min.
14 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel tijm
  • 3 grote eieren
  • 100 milliliter olijfolie
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram olijven zonder pit
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram Comté kaas
  • Een snufje zout en peper

Een hartige cake voor mensen die geen zoetekauw zijn

Niet iedereen is een zoetekauw. Sommige mensen hebben gewoon liever hartige smaken. Juist voor hen is deze hartige cake ontworpen. Door de smaak van olijven en zongedroogde tomaten is deze cake lekker zoutig van smaak en wij zijn gelijk al fan!

Uit deze Comté cake kun je 14 plakken halen.

Wat moet je doen?

  • Verwarm je oven voor op 170 graden.
  • Meng dan het meel met het zout en peper in een kom.
  • Voeg de tijm toe en breek de 3 eieren in het mengsel. Voeg ook de melk en olijfolie toe en meng het geheel goed door tot er geen klonten meer in zitten.
  • Snijd de olijven in plakjes en hak ook de zongedroogde tomaten in grove stukken. Voeg ze toe aan de kom en rasp 3/4 van de kaas. Roer ook dit door.
  • Doe het mengsel in een cakeblik en rasp daarna de rest van de kaas eroverheen.
  • Doe het bakblik voor 30-35 minuten in de oven. Laat ‘m even afkoelen en geniet!

Lees ook: Gooi deze 9 dingen meteen weg voor een opgeruimde keuken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Warren Nash | Beeld: videostill Warren Nash