Wintersportrecept: sauerkraut mit bratwurst

Esther Reitsema
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 braadworsten van goede kwaliteit
  • 500 gram wijnzuurkool
  • 250 gram spekreepjes
  • 100 milliliter appelsap
  • 2 uien
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, peper en suiker naar smaak

Op z’n Oostenrijks!

Of je nu wel of niet een echte wintersporter bent, nu het buiten koud is, zijn alle recepten uit de Alpengebieden welkom. We weten natuurlijk al dat Oostenrijkers gek zijn op worst, en die mening delen wij met hen! Daarom hebben we dit heerlijke recept voor sauerkraut (oftewel zuurkool) mit bratwurst voor je opgesteld. Dat wordt smullen!

Zo maak je het gerecht:

  • Verhit in een braadpan op middelhoog vuur de boter.
  • Voeg eerst de spekjes toe en bak deze goudbruin en gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en voeg deze toe aan de spekjes. Bak de ui tot ze glazig zijn.
  • Doe de zuurkool, het bouillonblokje en het appelsap in de pan met de spekjes en uien. Roer dit goed door en zet het vuur lager. Laat dit minimaal 30 minuten stoven. Als het vocht te snel verdampt, kun je nog wat appelsap toevoegen.
  • Snijd ondertussen de worsten een klein beetje in in de breedte. Bak ze vervolgens in een beetje olie in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
  • Proef als de zuurkool 30 minuten heeft geprutteld of deze goed is en voeg naar smaak zout en peper toe. Proeft-ie te zuur, dan kun je er een beetje suiker bij doen.
  • Serveer de sauerkraut mit bratwurst met een flinke klodder mosterd en eventueel met frietjes of gebakken aardappels.
  • Guten Apetit!

h

Lees ook: De 10 lekkerste wintersportgerechten

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Snowplaza | Beeld: iStock