Fabiën
120 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 5 uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram hacheevlees
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 runderbouillonblokje met 1/2 liter warm water
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Zo maak je het winterse gerecht

Hachee eten we maar al te graag in de winter. De geur die dit gerecht door het hele huis verspreidt… Heerlijk! Hachee is niet bepaald een snel en makkelijk gerecht, maar wanneer je een keer genoeg tijd heb is hachee zeker de moeite waard om te maken. Hachee moet namelijk zo’n drie uur op het vuur staan, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Zo maak je de kruidige hachee:

  • Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees onder constant roeren aan.
  • Voeg er na 2 minuten de ui aan toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper
  • Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed door elkaar.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna een halve liter warm water toe. Het vlees met net onder het water staan.
  • Voeg dan de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het langzaam aan de kook.
  • Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel drie uur lang sudderen op laag vuur.
  • Serveer de kruidige hachee met groenten en rijst of aardappelen.
  • Eet smakelijk!

Probeer dit recept ook eens: Deze rode kool-stamppot met gebakken appeltjes past perfect!

Bron: Smulweb | Beeld: Adobe Stock