Ingrediënten
  • Voor het frozen yoghurt-ijs:
  • 225 gram cream cheese
  • 235 milliliter vanilleyoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel amandelextract
  • 115 gram sprinkles
  • Voor de summer sorbet:
  • 250 gram bevroren mango
  • 250 gram bevroren ananas
  • 1 bevroren banaan
  • 3 eetlepels honing
  • 120 milliliter melk
  • Voor het chocolade-pindakaasijs:
  • 60 milliliter melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 3 bevroren bananen
  • 2 eetlepels creamy pindakaas
180 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor het frozen yoghurt-ijs:
  • 225 gram cream cheese
  • 235 milliliter vanilleyoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel amandelextract
  • 115 gram sprinkles
  • Voor de summer sorbet:
  • 250 gram bevroren mango
  • 250 gram bevroren ananas
  • 1 bevroren banaan
  • 3 eetlepels honing
  • 120 milliliter melk
  • Voor het chocolade-pindakaasijs:
  • 60 milliliter melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 3 bevroren bananen
  • 2 eetlepels creamy pindakaas

Zo maak je zelf lekker en gezond ijs

IJs, we zijn er dol op. Het liefst halen we elke week een nieuwe bak van onze favoriete soort in huis. Helaas is het naast lekker vaak ook behoorlijk ongezond. Wil je zonder schuldgevoel van ijs kunnen genieten? Probeer dan eens een van deze drie recepten. Hiermee maak je zelf heerlijk ijs dat ook nog eens een stuk gezonder is!

Zelf aan de slag

Zelf ijs maken is niet alleen leuk om te doen, maar kan ook geweldige creaties opleveren. Met de juiste recepten zorg je bovendien voor een gezonde optie. Wij laten je drie eenvoudige recepten voor gezond ijs zien, waarmee je in mum van tijd kunt smullen van een verkoelende snack.

Frozen yoghurtijs

Technisch gezien is dit meer frozen yoghurt dan ijs, maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker. Houd je niet zo van ijs met fruitsmaak? Dan is dit de the way to go. Het is ook nog eens een gezonder alternatief voor de cookie dough-achtige ijssmaken die je in de supermarkt kunt kopen. Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is alle ingrediënten (behalve de sprinkles) door elkaar te mixen in een blender. Op het moment dat je een glad geheel hebt, kun je de sprinkles toevoegen en alles verder mixen met de hand. Verplaats de mix naar een vriezerbestendige schaal en laat hem drie uur in de vriezer staan.

Summer sorbet

Deze optie is uitermate geschikt voor fruitliefhebbers. Begin weer met de blender en doe daar alle ingrediënten in. Als je wilt, kun je paar stukjes fruit apart houden en later toevoegen (zodat je ijs wat meer ‘chunky’ wordt). Op het moment dat je een glad geheel hebt, kun je het in een vriezerbestendige schaal gieten. Zet de schaal weer drie uur lang in de vriezer. Het resultaat is een heerlijk fruitige traktatie die lekker is in elk seizoen!

Chocolade-pindakaasijs

Ben je dol op chocolade en pindakaas? Dan is dit het perfecte ijs voor jou. Bovendien kun je met dit recept genieten zonder je druk te maken over grote hoeveelheden suiker en calorieën. Een extra stap die belangrijk is om te onthouden, is dat je de bananen de avond van tevoren in stukjes moet hakken en in de vriezer moet leggen. De volgende dag hoef je alleen maar alle ingrediënten in de blender te doen en het gladde geheel in een vriezerbestendige schaal over te gieten. Drie uur wachten en genieten geblazen!

Lees ook: Recept: zomerse latte ijslolly’s voor een ijskoude dosis koffie

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Chop Secrets | Beeld: Unsplash, Brooke Cagle