31 augustus 2022
Jasmijn

Wie de spinazie eet, kan daar ziek van worden

Supermarktketen Jumbo roept per direct zakken ongewassen spinazie terug. In die zakken zou de STEC-bacterie kunnen zitten, waar je behoorlijk ziek van kunt worden.

STEC-bacterie

De STEC-bacterie is een soort E.coli., die vooral gevaarlijk kan zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Het is niet de eerste keer dat de bacterie opduikt in Nederlandse supermarkten. In 2020 haalde Lidl carpaccio uit de schappen en vorig jaar riep PLUS verpakkingen met wild zwijn terug. Ook heeft Jumbo vorig jaar mogelijk besmette camembert teruggeroepen.

Aankoopbedrag terug

Het gaat om de spinaziezakken met een inhoud van 450 gram, code 8711715882363. Heb je een zak van die spinazie gekocht en breng je hem terug naar je lokale Jumbo-supermarkt, dan krijg je je geld terug. Heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Jumbo. Zij zijn dagelijks tot 20:00 bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 022 01 61. Ook kun je hen dagelijks tot 22:30 whatsappen op datzelfde nummer.

Lees ook: Pas op: PLUS Tongenworst bevat mogelijk stukjes plastic

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash, Louis Hansel