Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram bacon(vleeswaren)
  • 800 gram prei, in ringen
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Desy
15 + 40 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram bacon(vleeswaren)
  • 800 gram prei, in ringen
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Deze quiche is een heerlijk luchtige avondmaaltijd!

Heb je zin om eens een heel bijzonder gerecht op tafel te zetten? Maak dan eens deze heerlijke quiche met prei en bacon. Heerlijk als avondmaaltijd, maar ook de volgende dag als lunch. En in kleine stukjes kun je ‘m zelfs op tafel zetten als hapje! Maak deze multifunctionele quiche gauw!

Zo maak je het:

  • Vet een quiche of taartvorm met een doorsnede van 24 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de taartvorm met plakjes bladerdeeg.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes bacon uit. Haal ze uit de pan en snijd ze in stukjes.
  • Bak in het vet van de bacon de preiringen in vijf minuten zacht en klop ondertussen de eieren los met slagroom, kaas, peterselie, zout en peper.
  • Verdeel prei en bacon over de bodem en schenk het eimengsel eroverheen.
  • Doe ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Laat daarna even afkoelen en snijd de taart in punten.
  • Serveer er ook eens een lekker frisse salade bij. Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash