Maayke
15 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 12 sneetjes brood (casino)
  • 250 milliliter (halfvolle of volle) melk
  • 2 eieren
  • 250 gram aardbeien
  • 200 gram roomkaas
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram suiker
  • Boter om in te bakken

Deze wentelteefrolletjes met aardbeien zijn een heerlijk ontbijt

Wij zijn gek op wentelteefjes. Oud brood kun je op deze manier alsnog makkelijk verwerken in een heerlijk ontbijtje én ze zijn snel klaar. Nu kennen we de standaard wentelteefjes inmiddels wel en gingen we op onderzoek uit om dit gerecht nog lekkerder te maken. Nou, wij kunnen je vertellen; dat is gelukt met dit recept voor wentelteefrolletjes met aardbeien!

Deze wentelteefrolletjes met aardbeien en roomkaas zijn een lust voor de maag en het oog.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd van alle sneetjes brood de korsten eraf.
  • Rol elke snee plat met een deegroller.
  • Verdeel de roomkaas over een snee brood.
  • Snijd de aardbeiden in kleinere stukken en verdeel deze vervolgens over de roomkaas.
  • Rol het brood op en smeer op de buitenste rand van het brood nog iets meer roomkaas om deze ‘dicht te plakken’.
  • Klop de eieren in een diep bord. Haal hier de wentelteefrolletjes doorheen.
  • Verhit een koekenpan met wat boter op middelhoog vuur. Voeg hier de wentelteefrolletjes aan toe.
  • Draai ze na een paar minuten om. Herhaal dit totdat elke zijde van het rolletje een goudbruine kleur heeft gekregen.
  • Meng in een diep bord het suiker met de kaneel en haal de versgebakken rolletjes door het suikermengsel.
  • Serveer de wentelteefrolletjes met wat extra aardbeien en eventueel wat slagroom.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze appeltaartrolletjes maak je met maar een paar ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube, Crouton Crackerjacks | Beeld: videostill