13 augustus 2019

Baby’s mogen al vrij snel eieren eten

Een tijd lang moesten we maar wat voorzichtig doen met het eten van eieren. Voor je het wist kampte je met een te hoog cholesterolgehalte. Die bewering is inmiddels wat afgezwakt. Eieren zitten boordevol proteïne en zorgen voor een vol gevoel. Eieren vormen daarom weer een onderdeel van ons dieet. Maar wanneer mag je je kleintje eigenlijk een eitje voorschotelen?

Eet je baby al een tijdje gepureerde groenten en gepureerd fruit? Dan kun je je kind ook een keer een geprakt eitje geven.

Leeftijd

Pasgeboren baby’s eten niet zoveel. Ze doen het met borstvoeding of flesvoeding. Langzaamaan wordt er overgegaan op vast voedsel, maar wanneer mag ei hier een onderdeel van uitmaken? De regel luidde dat baby’s eieren mogen eten als ze één jaar zijn, maar ook dat is wat achterhaald. De meeste baby’s kunnen eieren proberen te eten als ze zes maanden zijn, zo schrijft Taste of Home. 

Allergie

Geef je je baby al gepureerd fruit en gepureerde groenten en gaat dat er goed in? Dan kun je je kind eens een eitje geven. Kinderartsen beweren dat de kans op het ontwikkelen van een voedselallergie op latere leeftijd zelfs kleiner is als je kind op jongere leeftijd al kennis maakt met voedsel als eieren en pinda’s. Houd er wel rekening mee dat dit niet voor alle baby’s geldt. Als je baby last heeft van eczeem of er al voedselallergieën zijn vastgesteld, kun je het beste wachten tot je kind wel 1 jaar oud is.

Voeding

Wil je je kind ei geven? Kies dan voor een gekookt eitje en houd het simpel. Prak het en voeg een beetje melk toe. Wacht vervolgens 3 tot 5 dagen voor je je kind een ander nieuw soort voedsel geeft. Zo kun je in de gaten houden of je kind misschien een allergische reactie ervaart. Je herkent het aan de verandering van de huid. Ontstaan er opeens rode vlekken, zwellingen of eczeem? Dan kan het dat je baby allergisch is. Ook kan het dat een kind zwaarder gaat ademen en dat de spijsvertering anders verloopt.

Lees ook: Recept: pizza macaroni-ovenschotel met salami en kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash