Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 450 - 600 gram rundergehakt
  • 1 groot blik bonen
  • 1 groot blik maïs
  • 1 groot blik geroosterde tomaten
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • Zure Room
  • Koriander
  • Anderhalf glas water
Fabiën
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 450 - 600 gram rundergehakt
  • 1 groot blik bonen
  • 1 groot blik maïs
  • 1 groot blik geroosterde tomaten
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • Zure Room
  • Koriander
  • Anderhalf glas water

Makkelijk en snel te maken!

Je mag ons elke dag van de week wakker maken voor een Mexicaans gerecht. Van taco’s tot enchilada’s en van nacho’s tot quesadilla’s: wij houden ervan. Wil jij graag een Mexicaans gerecht op tafel zetten, maar daarbij ook iets nieuws testen? Dan kun je dit heerlijke recept voor taco soep proberen. Ja, dat las je goed! Soep met taco-smaak. Hmmm…

De taco soep is een heerlijk gevulde soep met alle ingrediënten die je normaal gesproken in een taco-schelp gooit. In slechts een kwartier zet jij dit smakelijke gerecht al op tafel.

Zo maak je de taco soep:

  • Verhit de olijfolie in een grote diepe pan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten, tot hij zacht is.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul, totdat het niet meer roze is.
  • Voeg vervolgens de bonen, maïs, geroosterde tomaten, taco-kruiden en het water toe. Breng het geheel aan de kook en kook tot alle ingrediënten zijn verwarmd. Roer ondertussen goed door.
  • Garneer met zure room en koriander.
  • En wow, je bent al klaar!

Tip: koop tortillachips en gebruik de soep hiervoor als dip.

Lees ook: Recept: romige aspergesoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: iStock