Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 900 gram asperges
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 475 milliliter kippenbouillon
  • 125 milliliter crème fraîche of kookroom, plus extra voor garnering
  • Bieslook, fijngehakt, voor garnering
  • Dille, fijngehakt, voor garnering
Sanne
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 900 gram asperges
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 475 milliliter kippenbouillon
  • 125 milliliter crème fraîche of kookroom, plus extra voor garnering
  • Bieslook, fijngehakt, voor garnering
  • Dille, fijngehakt, voor garnering

Een heerlijke seizoensoep

Nu de lente van start is gegaan, is ook het aspergeseizoen weer begonnen! Een romige aspergesoep kan natuurlijk niet ontbreken in deze periode van het jaar. Wij hebben het recept voor een heerlijke soep, die je zeker wilt proberen. 

Deze smaakvolle aspergesoep is perfect als lichte maaltijd in de lunchpauze, of als voorgerecht. Het is natuurlijk het allerlekkerst als je hem warm opdient, maar wist je dat je de restjes ook koud kunt eten? Restjes kun je een week bewaren in de koelkast, in een luchtdichte verpakking, en tot drie maanden in de vriezer.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de aspergesoep:

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Doe knoflook in de pan en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
  • Maak de asperges schoon, haal de uiteinden ervan af en snijd in stukken van 2,5 centimeter.
  • Voeg de asperges toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en kook tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Doe de bouillon erbij en laat 10 tot 15 minuten sudderen, in een afgedekte pan. De asperges moeten zacht zijn, maar nog wel groen.
  • Gebruik een staafmixer of een gewone blender om de soep te pureren. Als je een gewone blender gebruikt, stop dan een paar keer en verwijder het deksel om oververhitting van de soep te voorkomen.
  • Doe de gepureerde soep terug in de pan, roer de crème fraîche erdoor en verwarm op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de aspergesoep met meer room en kruiden.
  • Eet smakelijk!

Variatietip: Hoewel deze romige aspergesoep op zichzelf al heel lekker is, kun je hem nog lekkerder maken met zelfgemaakte croutons. Rooster daarvoor wat overgebleven rood met boter en knoflook en voila!

Ook lekker: Recept: romige pasta met asperges, citroen, witte wijn en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish