50 min.
4 pers.

Super makkelijk én om je vingers bij af te likken!

De ideale gerechten moeten snel klaar zijn, makkelijk zijn om te maken én heerlijk smaken. Vaak gaat dat ‘snel klaar zijn’ niet samen met het maken van ovenschotels. Dit komt met name door de langere tijd dat je gerecht nog even in de oven moet staan. Ook dit gerecht moet eventjes in de oven staan, maar de bereiding zelf is echt een makkie en neemt ook nog eens weinig tijd in beslag!

Een echte visliefhebber zal deze ovenschotel met vis verrukkelijk vinden.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika, courgette en prei in blokjes.
  • Pak een ovenschaal en vet deze goed in met bijvoorbeeld boter of olijfolie. Meng de pangasiusfilets, de aardappelpartjes en de groente en doe dit in de ovenschaal.
  • Breng het geheel op smaak met tijm en wat zout en peper. Meng dit goed door elkaar en meng vervolgens ook de crème fraîche erdoor.
  • Maak de ovenschotel met vis af door er wat geraspte kaas over te strooien en zet het in de oven voor ongeveer 25 à 30 minuten.
  • Extra tip: indien de ovenschotel te bruin wordt dek deze dan af met wat aluminiumfolie.

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 3 of 4 pangasiusfilets
  • 2 zakjes voorgekookte aardappelpartjes (à 450 gr per stuk)
  • een halve prei
  • 1 paprika
  • een halve courgette
  • 2 theelepels tijm
  • zout en peper
  • 200 milliliter crème fraîche
  • een handje geraspte kaas