Naomi

Zo maak jij het perfecte biefstukje

Een biefstukje op z’n tijd is heerlijk! Rauw, medium of doorbakken, het kan allemaal. Helaas is biefstuk een relatief duur stukje vlees en daarom is het heel belangrijk dat je ‘m zo goed mogelijk klaar maakt als je er een hebt! Gelukkig hebben wij dé manier gevonden om dit heerlijke stukje rund klaar te maken. 

Je wil hierna je biefstuk nooit meer anders.

Koffie
Het enige wat je nodig hebt voor deze truc is… koffie! Drink jij het zwarte goud alleen maar? Zonde! Je kan een heerlijke kruidenmix maken en door koffie wordt de smaak nog rijker en beter. Je zal dan ook merken dat je biefstukje heel lekker van smaak wordt en dat iedereen je recept wil weten. De beste kruidenmix voor een lekker stukje biefstuk is: paprikapoeder, chilipoeder, komijn, zout, peper en wat koffie. Voeg daar nog een heel klein beetje suiker aan toe en geloof ons; je wil echt nooit meer anders!

Trucje
Als je zeker wil weten dat je je biefstuk goed bakt kan je gebruik maken van een trucje waar je niks anders voor nodig hebt dan je eigen hand. Aan de hand van de muis van je eigen hand kan je namelijk zien hoe ver je het biefstuk in moet kunnen drukken voor de perfecte bereiding.

  • Rare: wijsvinger-duim
  • Medium-rare: Middelvinger-duim
  • Medium: Ringvinger-duim
  • Well done: Pink-Duim

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy, RD | Beeld: Pexels