Sabine


Het is overheerlijk!

Kleine luchtige koekjes die zijn voorzien van een heerlijke vulling. We hebben het natuurlijk over macarons. Het hapje is ontzettend populair en daarnaast ook nog eens verrukkelijk. We mogen de Fransen bedanken voor dit heerlijke hapje, maar je hoeft niet per se naar Frankrijk af te reizen om deze lekkernij te halen. Je kunt zo ook heel makkelijk zelf maken.

Deze macarons bevatten een heel uniek ingrediënt.

Bijzonder ingrediënt 
Normaal worden macarons gemaakt van opgeklopte eiwitten. Dit maakt het koekje zo luchtig. Maar in deze versie laten we de opgeklopte eiwitten even achterwege. Wat we gebruiken in plaats van ei? Kikkererwtenvocht! Het klinkt bizar, maar dit maakt het koekje superlekker! 

Dit heb je nodig voor de koekjes:

 • 90 milliliter kikkererwtenvocht
 • 50 gram suiker
 • 85 gram amandelbloem
 • 32 gram poedersuiker
 • optioneel: 2 druppels kleurstof naar keuze

Dit heb je nodig voor de vulling:

 • 180 gram poedersuiker
 • 120 gram zachte roomboter
 • halve eetlepel vanille-extract
 • halve eetlepel citroensap

Zo maak je het:

 1. Doe het kikkererwtenvocht in een vetvrije kom en klop dit op tot witte pieken ontstaan. Je weet dat het vocht goed is opgeklopt wanneer je de kom op de kop kunt houden en er niets uitvalt.
 2. Voeg daarna de helft van de suiker toe en klop tot de suiker in het beslag is opgenomen. Voeg daarna de andere helft van de suiker toe en klop opnieuw.
 3. Zeef de overige ingrediënten in de kom en roer voorzichtig tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
 4. Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine cirkels van ongeveer 2 cm breed op een met bakpapier beklede bakplaat.
 5. Laat de bakplaat voorzichtig een paar keer op een glad oppervlak stuiteren zodat alle luchtbubbeltjes uit het beslag zijn. Laat de macarons daarna 2 uur rusten.
 6. Zet de macarons daarna in de oven en stel de oven in op 100 graden en laat de macarons hier 20 minuten inzitten. Verwarm de oven NIET voor. Het is belangrijk dat de macarons langzaamaan warm worden.
 7. Zet de oven na 20 minuten uit en laat de macarons nog een half uur in de oven staan. Doe de ovendeur niet open.
 8. Haal de macarons daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
 9. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten met elkaar te vermengen.
 10. Doe de vulling in een spuitzak en spuit dit op de vlakke kant van de macaron. Dek dit af met een andere macaron. Doe dit tot alle macarons op zijn.
 11. Geniet ervan!

Lees ook: Deze Ferrero Rocher-brownie moet iedere chocoladefan een keer proberen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Pixabay