Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Koosjer zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 350 milliliter marinara saus
  • 22 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • 1 geraspte mozzarellakaas
  • 22 gram basilicumblaadjes, gescheurd indien groot
  • Gemalen rode pepervlokken
15 + 45 min.
4 pers.

Veggies kunnen hun hart ophalen met deze heerlijke burgers

Ben jij gek op burgers, kaas én de Italiaanse keuken? Dan moet je deze bloemkoolburgers zeker eens proberen. Het is het beste van alle werelden samengevoegd én het scheelt je ook nog eens een hoop calorieën! Met bloemkool als de basis, is deze burger hartstikke gezond en ook nog eens vegetarisch.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bloemkoolburgers:

  • Verwarm de oven voor op 220°c.
  • Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 2,5 centimeter. Zorg dat je bloemkool groot genoeg is, zodat je er in elk geval vier goede plakken uit kunt halen.
  • Leg de plakken bloemkool op een bakplaat en bestrijk beide kanten met olie. Breng de burgers op smaak met peper en zout.
  • Zet de burgers ongeveer 35 minuten in de oven. Draai ze tussendoor een keer om en haal ze eruit als de bloemkool zacht en goudbruin is.
  • Haal de bakplaat uit de oven en bedek elke bloemkoolburger met een goede laag marinarasaus.
  • Strooi er vervolgens mozzarella en de helft van de parmezaanse kaas overheen.
  • Ze de bakplaat tot slot nog ongeveer drie minuten terug in de oven. Zo kan de bloemkool nog een beetje doorgaren en zal de kaas smelten.
  • Garneer de bloemkoolburgers met de resterende parmezaanse kaas, basilicumblaadjes en rode pepervlokken.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: vegetarische pasta-ovenschotel met spinazie en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Koosjer zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 350 milliliter marinara saus
  • 22 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • 1 geraspte mozzarellakaas
  • 22 gram basilicumblaadjes, gescheurd indien groot
  • Gemalen rode pepervlokken