Maayke

Deze smeuïge brownies hebben nét wat extra bite

Met deze smeuïge brownies sta je niet lang in de keuken. En laten we eerlijk zijn, dat willen we het liefst allemaal toch? Desalniettemin doet de smaak van deze chocoladebrownies ons meteen verlangen naar meer. Door een aantal bijzondere ingrediënten toe te voegen aan het beslag krijgt jouw brownie een extra upgrade. 

Maar een paar ingrediënten en binnen een halfuurtje klaar. Een kind kan de was doen!

 Dit heb je nodig:

  • 100 gram witte suiker
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels water
  • 100 gram chocolade in stukjes
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanillesuiker
  • 90 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 gram witte chocoladedruppels
  • 75 gram pinda’s
  • 40 gram pretzels, gebroken
  • 40 gram popcorn

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 165 graden.
  • Vet een ovenschaal in met boter of bakspray.
  • Neem een soeppan en doe hier de suiker, boter en het water in. Kook dit op middelhoog vuur totdat het mengsel begint te koken. Haal de pan van het vuur.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en roer door het suikermengsel heen. Roer totdat de chocolade is gesmolten.
  • Meng nu de eieren en de vanillesuiker erdoorheen.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de zout in een kom en voeg dit bij het chocolademengsel. Voeg nu de witte chocoladedruppels, pinda’s, pretzels en popcorn toe aan het beslag en roer voorzichtig om.
  • Verdeel het beslag over de ovenschaal en strijk glad.
  • Doe de brownies 25 tot 30 minuten in de oven. Doe ze vooral niet te lang in de oven; je wilt niet dat ze niet meer smeuïg zijn! Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.

Lees ook: Zelf een Focaccia maken? Probeer dan eens dit recept van Gordon Ramsay

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill, Tasty