Goed om te weten

We hebben allemaal weleens last van de vier-uur-dip, vooral als we moeten werken. We grissen dan graag naar een snack, het liefst naar eentje die niet zo gezond is. Toch kiezen we vaak voor een verantwoorde snack. Hoewel, van een paar van die tussendoortjes krijg je juist honger.

Deze voedingsmiddelen kun je beter laten staan.

Vers sapje

Hoewel een vers sapje veel vitamines bevat, zit er ook veel fruitsuikers in. Drink je een sapje? Dan krijg je snel een boost, maar je lichaam hunkert daarna nog meer naar suiker.

Oplossoep

Velen snakken om vier uur vaak naar een zoute tussendoortjes, een goede oplossing lijkt dan het drinken van een oplossoepje. Hoewel het de zoute trek stilt, is het niet de verstandigste keuze. Poedersoepen zitten vaak bomvol zout en smaakstoffen. Na het nuttigen van deze soep, vraagt je lichaam om meer.

Mueslirepen

De mueslireep staat bekend als verantwoorde snack, maar dat is-ie helaas niet altijd. Diverse repen bevatten veel suiker en weinig proteïne, waardoor je na het eten van die reep nog drie wilt eten.

Magere yoghurt

Yoghurt is een gezond tussendoortje, maar het hangt er wel vanaf wat voor soort yoghurt je verorbert. Magere yoghurt bevat minder calorieën dan volle yoghurt, maar doordat daar een stuk minder vet in zit, wil je meer eten. Je kunt daarom het beste kiezen voor Griekse yoghurt. Griekse yoghurt bevat meer vet, maar op de lange termijn eet je minder.

Lees ook: Déze noot gaat lekkere trek tegen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels