Je prullenbak en huis ruiken zo weer fris

Een stinkende prullenbak is een vervelend euvel, vooral omdat de geur zich kan verspreiden en je hele huis onder de stank kan dompelen. Gelukkig kun je het euvel snel verhelpen door dit simpele trucje toe te passen. 

Zowel je prullenbak als je huis ruiken snel weer fris met deze truc!

Vieze luchtjes

Gedurende de dag gooien we veel spullen weg in de prullenbak; etensresten, lege verpakkingen waar nog restjes eten in knnen zitten en vochtige spullen. Vooral bij warm weer is de prullenbak een broedplaats voor bacteriën, geen wonder dus dat er vervelende geurtjes kunnen ontstaan. Geen rommel meer in de prullenbak gooien is natuurlijk geen optie, dus de geur bestrijden is de beste oplossing. Zorg er sowieso voor dat je de zak regelmatig verwisselt en deponeer, als het even kan, etensresten in de container. Hangt er toch een penetrante lucht in en rondom de vuilnisbak?

Etherische olie

Dan kun je het volgende trucje toepassen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een wattenbol en een beetje etherische olie. Etherische oliën zijn gewonnen uit plantenmateriaal en hebben de kenmerkende geur van de betreffende plant waaruit hij gewonnen is zoals lavendel, pepermunt of eucalyptus. De oliën zijn verkrijgbaar bij Holland & Barret of de Kruidvat. Druppel een paar druppels van de olie op de wattenbol en leg deze op de bodem van de prullenbak, alvorens je er een nieuwe zak in doet. Je hoeft de wattenbol niet vaak te vervangen: hij gaat een paar vuilniszakken mee. Je zult zien dat de vieze stank snel is verdreven!

Lees ook: Vreemde lucht in je drinkfles? Zó verwijder je het!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: videostill