Desy

Je hebt de oplossing al in huis

Het is enorm vervelend om de koelkast open te trekken en te ervaren hoe een vieze lucht je tegemoet komt. Je kunt meteen alles uit de koelkast halen en hem een grote beurt geven, maar hier heb je niet altijd tijd voor -of zin in-. Deze truc kan ook al wonderen doen! 

Je hoeft niet direct de hele koelkast uit te ruimen.

Voedingsmiddelen

Het is helemaal niet vreemd dat er vreemde geurtjes in de koelkast ontstaan; er liggen immers allerlei soorten voedingsmiddelen in met elk hun eigen geur. Niet alle voedingsmiddelen varen even goed bij de temperatuur van je koelkast, waardoor het logisch is dat er iets gaat stinken. Heb jij hier last van en heb je eventjes geen tijd voor de grote schoonmaak? Dan kan deze simpele truc wonderen doen. Het enige dat je nodig hebt is een gebruikt theezakje.

Theezakje

Spoor voordat je aan de slag gaat met het theezakje wel even de boosdoener op en gooi deze weg of verpak het in een luchtdicht bakje. Klaar? Neem dan een gebruikt theezakje en laat deze goed drogen. Leg hem dan op een schoteltje en plaats dit schoteltje op een centrale plek in de koelkast. Je zult zien dat de geurtjes snel worden geabsorbeerd door het theezakje. Heb je dit niet bij de hand? Ook een kommetje koffiedik of zuiveringszout kan wonderen doen!

Lees ook: Dit moet je weten: zo lang kun je eten in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Kookfans©