Ingrediënten
  • 300 gram witte chocolade
  • 250 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram koude harde boter
  • 3 eetlepels melk
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • Zout naar smaak
Maayke
40 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram witte chocolade
  • 250 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram koude harde boter
  • 3 eetlepels melk
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • Zout naar smaak

Zo maak je truffel chocolade kruidnoten zelf!

Sinterklaas is weer gearriveerd in ons land en daarom kunnen we de komende twee weken genieten van al dat heerlijke snoepgoed. Banket- en chocoladeletters, suikermuizen, schuimpjes én natuurlijk heerlijke kruidnoten! Maak ze eens zelf met dit simpele recept voor truffel chocolade kruidnoten. Zo lekker heb je kruidnoten nog nooit gegeten!

Met deze hoeveelheid aan ingrediënten kun je maar liefst 32 truffel chocolade kruidnoten maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe het bakpoeder, suiker, speculaaskruiden met een snuf zout in een kom en roer door elkaar.
  • Snijd de nog harde boter in kleine blokjes en doe dit samen met de melk in de kom met de droge ingrediënten.
  • Kneed met je handen (of met een keukenmachine) tot er een stevige deegmix ontstaat. Is het deeg nog te droog? Voeg dan een beetje extra melk toe.
  • Span een stuk huishoudfolie over de kom en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed van het deeg kleine balletjes, ongeveer ter grootte van een euromunt. Verdeel de balletjes op de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven voor 25 minuten. Laat de kruidnoten naderhand volledig afkoelen.
  • Smelt in tussentijd tweederde van de witte chocolade in de magnetron (per 15 seconden doorroeren) of au bain marie.
  • Voeg vervolgens de rest van de witte chocolade toe tot het volledig gesmolten is.
  • Prik de kruidnoten op een satéprikker en haal ze één voor één door de gesmolten witte chocolade. Leg ze op de bakplaat.
  • Strooi de cacaopoeder met behulp van een fijne zeef over de kruidnoten heen.
  • Laat de truffel uitharden en klaar is Kees!
  • Let op: bewaar de kruidnoten in een luchtdichte trommel. Consumeer binnen een week.

Lees ook: Recept: arretjescake met kruidnoten en chocolade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Uit Pauline’s Keuken | Beeld: videostill