Sabine

Niet één, maar vijf soorten kazen op je broodje

Kaas is een van de meest gegeten broodbeleg soorten in Nederland. Kaas op een broodje met een beetje mosterd of als tosti, alles is lekkerder met kaas. Je kunt je tosti natuurlijk beleggen met het traditionele plakje ham en kaas, maar je kunt je geroosterde broodje ook naar een hoger niveau tillen.

Dit heb je nodig:

  • Twee boterhammen
  • Roomkaas
  • Gorgonzola
  • Belegen kaas
  • Cheddar kaas
  • Parmezaanse kaas
  • Boter

Zo maak je het:

  • Besmeer de twee boterhammen royaal in met de roomkaas. Eventueel kun je hier ook Boursin voor gebruiken.
  • Beleg een van de boterhammen met plakjes van alle kazen. Druk de tweede snee er goed op.
  • Doe een beetje boter in een koekenpan en leg je tosti hierin. Zet het op het vuur en wacht tot de tosti aan de onderkant bruin wordt. Draai hem daarna om en laat deze kant ook bruin worden. Indien de kaas nog niet is gesmolten, zet dan je vuur laag en wacht tot de kaas smelt. Gebruik eventueel een deksel om de warmte vast te houden.

Ook lekker om eens te maken:

Bloemkool-kaastosti
Aardappelkroketjes met kaas en ham
Kaas-kruidenbrood

Beeld: Videostill