Sabine

Je slaat het ontbijt nooit meer over!

Onze moeders hebben ons vroeger allemaal op het hart gedrukt hoe belangrijk het ontbijt is. Maar ja, wie heeft zin om zich in de vroege uurtjes uit te sloven in de keuken? Vrijwel niemand. Daarom is dit recept voor havermoutkoekjes ideaal!

Je kunt ze de avond van tevoren bakken en ze zijn lekker én voedzaam. Zo is het hele ontbijtprobleem opgelost!

Dit heb je nodig:

  • Twee rijpe bananen
  • 90 gram havermout
  • 60 gram rozijnen
  • Snuf kaneel

Dit moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de bananen en doe ze in een kom. Gebruik een een vork om de bananen fijn te prakken. Neem hier de tijd voor! Het is belangrijk dat de bananen een papje worden.
  • Voeg daarna de havermout toe en roer dit goed met de bananen. Voeg daarna ook de rozijnen en de kaneel toe. Mix dit weer goed met elkaar.
  • Maak daarna 15 gelijke bolletjes van het beslag en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe het een kwartiertje in de oven en je ontbijt is klaar!

Meer ontbijtinspiratie nodig? Kijk dan ook eens naar deze recepten: 

Wortelpannenkoeken
Zelfgemaakte wentelteefjes
Hieruit bestaat het ideale ontbijt


Bron: Simply Bakings.
Beeld: Pixabay