Deze tiramisu maak je niet in een schaal maar in een fles.. en mooi en lekker dat het is!

Desy
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 plastic flessen
  • 2 eieren
  • 6 lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram frambozen
  • 500 gram melkchocolade
  • 200 ml koffie
  • 50 gram suiker

Tiramisu maken in een plastic fles? Dat kan!

Heb je zin om echt eens een bijzonder gerecht te maken? Dan moet je deze tiramisu eens proberen! In plaats van in een schaal maak je de tiramisu in een fles waardoor het een hele karakteristieke ronde vorm krijgt. Je hebt de volgende ingrediënten nodig!

Zo maak je het:

  • Split de eieren en doe de eierdooiers en de eiwitten beide in een andere kom.
  • Voeg 50 gram suiker en 250 gram mascarpone bij de eierdooiers en mix tot een glad beslag.
  • Doe 250 ml slagroom in een derde kom en klop dit op.
  • Klop dan de eiwitten stijf en spatel de inhoud van alle drie kommen door elkaar in een grotere kom.
  • Knip twee plastic flessen op tweederde horizontaal af en knip een opening in beide flessen (zie filmpje).
  • Bekijk nu in het filmpje hoe de verschillende lagen van de tiramisu creëert.
  • Laat 3 uren opstijven in de koelkast.
  • Smelt ondertussen 500 gram chocolade en giet dit over de tiramisu heen zodra deze uit de koelkast komt. Eet smakelijk!

Bekijk hier de video met volledige instructie:

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill