Ingrediënten
  • 1 knoflook stokbrood (kant-en-klaar) of zelfgemaakte ciabatta
  • Zelf brood maken?:
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • Kruiden naar keuze
  • 140 gram geraspte kaas
  • 200 gram spaghetti
  • Bolognesesaus
  • Zelf saus maken?:
  • 450 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui, geraspt
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • 250 milliliter rode wijn
  • 450 gram tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Snuf oregano
  • Scheut Worcestershire saus
40 min.
2 pers.

Spaghetti combineer je voortaan gewoon met brood!

Een knoflookbrood mag bij de wekelijkse borrel eigenlijk niet ontbreken. Je kunt het brood met allerlei dingen vullen, zoals kaas en kruiden. Een variant hierop gaat nu viraal op TikTok, namelijk knoflookbrood gevuld met spaghetti bolognese. En ja, het is heel lekker!

Viraal

TikTok staat tegenwoordig vol met handige hacks en recepten waar wij gretig gebruik van maken. Zo willen we deze nieuwe trend waarbij spaghetti met stokbrood gecombineerd wordt wel eens uitproberen. We leggen je uit hoe je het maakt.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

@foodmadesimple #foodmadesimple #food #yum #foodie #simplefood ? Best Friend (feat. Doja Cat) – Saweetie

Zo maak je het:

  • Wanneer je een kant-en-klaar knoflookbrood en kant-en-klare bolognesesaus hebt gekocht, kun je de eerste stappen hieronder overslaan. Zo niet, dan leggen we je hieronder uit hoe je de saus en het brood maakt.
  • Snijd een paar gleufjes in het ciabattabrood en smeer de gleufjes in met geperste knoflook, boter en kruiden naar smaak.
  • Kook de spaghetti ondertussen.
  • Bereid nu de bolognesesaus. Deze kun je als volgt zelf maken.
  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de geraspte wortel en ui toe. De wortel en ui moeten geraspt zijn, zodat het sneller bakt. Bak dit een paar minuten.
  • Voeg wat zout, peper, oregano en knoflook toe.
  • Voeg het rundergehakt toe en roer het goed door. Voeg daarna de tomatenpasta toe.
  • Schenk de rode wijn bij de saus en laat het net zo lang opstaan tot de rode wijn is gehalveerd.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en de Worcestershire saus. Laat dit 10 minuten sudderen.
  • Voeg als laatste de melk toe, roer dit door en je saus is klaar!
  • Voeg nu de spaghetti, bolognesesaus en geraspte kaas toe aan de gleuven van het brood.
  • Doe het brood voor 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Geniet van je spaghetti bolognese knoflookbrood!

Lees ook: Recept: spaghetti bolognese uit de oven

Bron: Tyla | Beeld: iStock

Ingrediënten
  • 1 knoflook stokbrood (kant-en-klaar) of zelfgemaakte ciabatta
  • Zelf brood maken?:
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • Kruiden naar keuze
  • 140 gram geraspte kaas
  • 200 gram spaghetti
  • Bolognesesaus
  • Zelf saus maken?:
  • 450 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele ui, geraspt
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • 250 milliliter rode wijn
  • 450 gram tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Snuf oregano
  • Scheut Worcestershire saus