20 min.
4 pers.

Deze groene pastasaus is ook zeer geschikt voor kinderen

Soms heb je nou eenmaal geen zin om boodschappen te doen. Dat had @sorayariem.psd op TikTok ook. Deze Nederlandse held in de keuken maakt de meest creatieve gerechten en deze keer werd de koelkast en vriezer geplunderd om een heerlijke doperwten pasta te maken met restjes. Maak dit lekkere recept of laat je inspireren om je eigen koelkast/voorraadkast/vriezer eens door te spitten om op die manier een geweldig gerecht in elkaar te flansen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de doperwten pasta:

  • Doe heet water over je doperwten om ze te ontdooien en giet af. Doe ze vervolgens in een keukenmachine met de bieslook, citroensap, kookroom, peper en zout en de kaas. Kijk of de saus een goede dikte heeft en voeg anders nog wat meer room of kaas toe. Het mag best dik blijven.
  • Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Doe een klont boter in je pan en laat dit bruin worden. Doe daar de spekjes bij en bak dit bruin. Haal ze uit de pan en laat even rusten in een bakje.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan met boter en laat dit even bakken tot de boter bruin is. Doe daar vervolgens je saus bij en voeg een klein kopje pastawater toe om de saus wat dunner te maken.
  • Giet je pasta af en doe die bij de saus. Roer alles door elkaar, serveer op een bord met de spekjes eroverheen en wat geroosterde pijnboompitjes.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd hoe dit eruit ziet? In onderstaande filmpje laat @sorayariem.psd zien hoe je dit smakelijke gerecht maakt. Handig!

@sorayariem.psd Doperwten pasta met restjes. #restjes #pasta #foodtok #kookvideo #doperwten ? A tropical house that feels Summer vibes – Roa

Ook lekker: TikTok-recept: makkelijke tomatenspread voor op brood

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Soraya Riem | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 handje bieslook
  • 1 citroen
  • 250 milliliter kookroom
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram boter
  • 350 gram pasta naar keuze
  • Peper en zout
  • Optioneel: pijnboompitten