5 min.
1 pers.

Wat een traktatie!

Vorig jaar waren we massaal verzot op de Dalgona koffie, die vooral door TikTok veel aandacht kreeg. Met de zomer voor de deur, hebben we behoefte aan iets koels. Gelukkig is TikTok ook nu de redder in nood, en is er een nieuw drankje dat onze harten gaat stelen: Iced Biscoff Latte. Jum!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zomerproof

Het nieuwste populaire drankje van TikTok is zomerproof en heel makkelijk om te maken. Enne, fijne bijkomstigheid is dat je hem op verschillende manieren kunt maken. Voor de Dalgona koffie hadden we wat handigheid nodig om het drankje perfect na te bootsen, maar het niveau ligt bij de Iced Biscoff Latte een stuk lager. Gelukkig!

Recept

TikTok-gebruiker @7amcoffeeclub heeft een recept gedeeld dat al meer dan 500.000 keer is bekeken. En met 30.000 likes kunnen we wel vaststellen dat dit hét filmpje is om te kijken. Zij maakt haar Iced Biscoff Latte als volgt: zet een kop espresso en giet dit over een lepel met Biscoff spread. Dit is in Nederland Lotus Speculoospasta. Roer dit door elkaar en voeg wat ijsklontjes toe. Giet er vervolgens wat koude melk overheen en roer alles goed door elkaar.

@7amcoffeeclubiced biscoff latte ???? #coffee #biscoff #lotus #latte #icedlatte #icedcoffee #homecafe #fyp #foryou #coffeetok #coffeetiktok? Just the Two of Us – Grover Washington, Jr.

Next level

Wanneer je zin hebt in wat zoets, dan kan je ook het recept opvolgen van TikTok-gebruiker @Azahkumiko. In het glas doet ze een grote toef slagroom en maakt ze het drankje af met stukjes speculaas en speculaaspasta. Dit klinkt toch als muziek in je oren? Wij willen dit meteen gaan proberen!

@azahkumikoLatte? Biscoff? Why don’t both ? #easyrecipe #lotusbiscoff #homecafe #fyp #foryou #foryoupage? ???? ??? – YeoDongSaeng

Toch liever de Dalgona koffie? Recept: opgeklopte ‘Dalgona’ koffie

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Glamour | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • Kopje espresso
  • 20 gram Lotus Speculoospasta
  • IJsklontjes
  • Koude melk