16 juni 2021
Jaimy Boer

Door een productiefout bevat een deel van de potten stukjes pinda’s

Heb jij onlangs een notenpasta bij Albert Heijn gekocht, let dan goed op. Er geldt namelijk een veiligheidswaarschuwing voor de 100% notenpasta amandel. Door een productiefout moet de notenpasta per direct uit de schappen worden gehaald. Het product kan erg gevaarlijk zijn voor mensen met een pinda-allergie.

100% notenpasta

Klanten van Albert Heijn met een pinda-allergie worden dringend verzocht hun 100% notenpasta amandel te controleren. Door een productiefout zijn er in een deel van de productie pinda’s terechtgekomen. Dit allergeen staat alleen niet als ingrediënt op de verpakking. Wanneer je allergisch bent voor pinda’s, kan dit heel gevaarlijk zijn. De Albert Heijn verzoekt daarom iedereen om de potten te controleren op de juiste houdbaarheidsdatum.

Veiligheidswaarschuwing

Houdbaarheidsdata

De veiligheidswaarschuwing geldt voor de 100% notenpasta amandel met de volgende houdbaarheidsdata. Je kunt de notenpasta retourneren in de winkel, waarna je direct het aankoopbedrag terugkrijgt. Een bon is niet nodig. Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Albert Heijn. De supermarkt biedt haar excuses aan voor het ongemak.

  • 31-05-2021
  • 30-06-2021
  • 31-07-2021
  • 31-08-2021
  • 30-09-2021
  • 30-11-2021

Geen noot?

Hoewel pinda’s strikt genomen onder de peulvruchten vallen, worden ze door hun voedingswaarde en samenstelling met name in de culinaire wereld vaak geschaard onder de noten. Echter is het goed om te beseffen dat wanneer iemand een pinda-allergie heeft, zelfs de kleinste pindakruimel gevaarlijk kan zijn.

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Jumbo roept deze gerechten terug

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels