Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter
  • 450 gram champignons
  • Zout en peper naar smaak
  • 1,5 theelepel verse rozemarijn of tijm
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 knoflooktenen
Maayke
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter
  • 450 gram champignons
  • Zout en peper naar smaak
  • 1,5 theelepel verse rozemarijn of tijm
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 knoflooktenen

Deze champignons met boter en balsamico zijn verrassend lekker!

Ben je dol op champignons, maar kan je ze thuis niet zo lekker bereiden zoals vele restaurants dat doen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deze boterrijke balsamico champignons zijn de perfecte combinatie met een gebakken biefstukje of met wat verse pasta. Binnen 15 minuten heb je ze al op tafel staan en ze smaken verrukkelijk!

Voortaan serveer je je stukje vlees of verse pasta alleen nog maar met deze heerlijke champignons!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de champignons:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur tot het glanst, ongeveer 15 tot 20 seconden.
  • Versnipper de sjalot en voeg toe. Kook tot ze zacht en bruin worden aan de randen, ± 2 minuten.
  • Voeg 2 eetlepels roomboter toe en roer tot het gesmolten is.
  • Snijd de champignons in plakken en voeg toe aan de pan samen met zout, peper en rozemarijn of tijm toe en roer goed door. Kook totdat de champignons een rijke bruine kleur hebben aan de randen en net hun sappen beginnen los te laten, 3 tot 4 minuten. Roer regelmatig om verbranding te voorkomen. 
  • Zet het vuur laag tot middelhoog, voeg de balsamicoazijn, suiker, sojasaus en knoflook toe. Kook, af en toe roerend, tot de champignons zacht zijn en de vloeistof aanzienlijk in volume vermindert, 6 tot 8 minuten.
  • Voeg de resterende 1 eetlepel roomboter toe en roer constant, laat de boter volledig smelten en bedek de champignons tot ze glanzen en de saus een beetje lichter van kleur is, ongeveer 1 minuut. Serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met instructie:

Lees ook: Waarom het zo belangrijk is om rood vlees te laten rusten voor je het aansnijdt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube