Ingrediënten
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 milliliter kopje hete espresso
  • 7 gram instant vanille pudding mix
  • 480 milliliter koude melk
  • 225 gram mascarpone, op kamertemperatuur
  • 240 ml koude slagroom (de meest volle versie die je kunt vinden)
  • 310 gram vanillewafelkoekjes, plus meer voor garnering
  • 5 bananen, in plakjes gesneden
  • Gemalen kaneel, om mee te bedekken
Yentl Feenstra
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 milliliter kopje hete espresso
  • 7 gram instant vanille pudding mix
  • 480 milliliter koude melk
  • 225 gram mascarpone, op kamertemperatuur
  • 240 ml koude slagroom (de meest volle versie die je kunt vinden)
  • 310 gram vanillewafelkoekjes, plus meer voor garnering
  • 5 bananen, in plakjes gesneden
  • Gemalen kaneel, om mee te bedekken

Een hemelse combi

Tiramisu is een klassiek Italiaans gerecht waar we graag voor in de keuken staan. Maar wist je dat het heel makkelijk is om een leuke twist te geven aan het recept?

Het beste van twee werelden

Wij bij Kookfans zijn gek op desserts. We zijn dan ook graag op zoek naar variaties op bestaande recepten. Twee door ons geliefde nagerechten, romige bananentaart en tiramisu, gecombineerd tot één heerlijk dessert. Klinkt goed, nietwaar? Deze bananen tiramisu lijkt nog steeds op de klassieker, maar dan met de heerlijke smaak van banaan en kaneel. Aan de slag!

Zo ga je te werk

  • Meng de suiker, het vanille-extract en de espresso in een kleine kom of maatbeker. Roer door elkaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een grote kom het vanillepuddingmengsel en de melk tot een gladde massa. Zet opzij.
  • Klop in een aparte grote kom de mascarpone en de slagroom 6-8 minuten tot er stijve pieken ontstaan. Spatel het slagroommengsel door de vanillepudding.
  • Leg een laag vanillewafeltjes op de bodem van een middelgrote ovenschaal of taartvorm. Dep met een deegborstel het espressomengsel op de bovenkant van de koekjes.
  • Verdeel een laag plakjes banaan over de koekjes en verdeel er vervolgens een gelijkmatige laag vanillepudding over. Herhaal dit om in totaal 3 lagen te maken.  Bestuif de bovenkant met kaneel.
  • Bedek de ovenschaal met plastic en zet hem minimaal 1 uur, of maximaal 1 dag, in de koelkast tot hij klaar is om te serveren.
  • Serveer met nog meer vanillewafeltjes als topping. Eet smakelijk!

Lees ook: Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor deze gehaktballetjes van Albert Heijn

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock