31 augustus 2023
Redactie Kookfans

Het populaire broodje zou niet voldoen aan de verwachtingen die reclames scheppen

Een groep klanten van de Burger King in Amerika is het zat. Zij slepen de fastfoodketen voor de rechter. Reden? De Whopper voldoet niet aan hun verwachtingen. Hij is in het echt veel kleiner dan dat de reclames doen geloven, zo vinden de liefhebbers. 

Klacht indienen

Het zou specifiek gaan om het vlees en de dressing op de burger. Op de afbeelding zou het vlees en de dressing aan alle kanten over het broodje heen hangen, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Een jaar geleden diende de groep een klacht in. Ondertussen heeft een districtsrechter de zaak doorgeschoven naar een hogere rechtbank. In deze rechtbank komt er een jury bij kijken en die gaat zich er vervolgens over uitspreken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Burger King (@burgerking)

Reactie Burger King

De Burger King is het niet eens met de groep, dat meldt de BBC. Volgens de fastfoodketen is het niet verplicht is om het broodje precies zo te maken als op de advertentie te zien is.

Bekend probleem

Burger King is niet de enige keten waarbij dit gebeurt. Ook McDonald’s en Taco Bell zijn aan de beurt en moeten zich verdedigen. Het gaat om een vorm van misleidende reclame, wat neerkomt op contactbreuk. Voor deze groep mensen die zwaar teleurgesteld zijn in de Whopper, is de volgende stap gezet en de jury gaat bepalen wie er gelijk heeft in deze kwestie. Het zou de Burger King zomaar eens miljoenen euro’s kunnen gaan kosten.

Lees ook: Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor deze gehaktballetjes van Albert Heijn

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock