Ingrediënten
  • 450 gram gewone of glutenvrije spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram geschaafde amandelen
  • 2 grote gekookte en geschilde rode bieten, grof gehakt
  • 80 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Snuf zout
  • Gehakte verse bieslook, voor garnering
Yentl Feenstra
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram gewone of glutenvrije spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram geschaafde amandelen
  • 2 grote gekookte en geschilde rode bieten, grof gehakt
  • 80 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Snuf zout
  • Gehakte verse bieslook, voor garnering

De smaak zit ‘m in de eenvoud van het gerecht

Ben je uitgekeken op de standaard pasta pesto? Ga dan eens voor rode bietjes! Je zult verrast zijn hoe je met een paar simpele stappen een rijke smaak kunt creëren. Enne, wanneer je er geen bult parmezaanse kaas overheen gooit – guilty – is het ook geschikt voor de plantaardige eters onder ons! 

Bieten pesto pasta

Door geroosterde of gekookte bieten te pureren, krijg je een perfect gekleurde saus. Daarnaast geeft het je de kans om de smaak van de bieten te versterken met simpele toevoegingen zoals knoflook en rode wijnazijn. In dit recept geven de amandelen en olijfolie een mooie, zachte rijkdom aan de pesto, en dan is een beetje zout alles wat je nog nodig hebt. Voeg de heerlijke puree samen met de pasta en je zult versteld staan hoe dit eenvoudige gerecht verandert in iets spectaculairs!

Zo ga je te werk:

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook al dente.
  • Doe ondertussen de knoflook en amandelen in de kom van een keukenmachine en pureer tot een fijngehakt mengsel.
  • Voeg de bieten, olijfolie en azijn toe en pureer verder tot je een gladde pesto-achtige saus hebt. Breng op smaak met zout.
  • Giet de pasta af, meng met de pesto en breng op smaak met nog wat bieslook of een andere verse kruiden naar keuze.
  • Geniet van deze simpele maar heerlijke pasta!

Lees ook: Met deze tips en trucks haal je alles uit je knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels