Jasmijn
50 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 vel bakpapier

Creatief met fruit

Appels kunnen in veel verschillende gerechten worden gebruikt, onder andere voor taarten of appelflappen. Wij hebben nu een megasimpel recept voor je, waarvoor je maar twee ingrediënten nodig hebt. Hiermee maak je snel en makkelijk een (relatief) gezonde appelsnack.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Bijzondere chips

In steeds meer winkels kun je tegenwoordig bijzondere soorten chips kopen. Denk daarbij aan groente- en zeewierchips. Van fruit kun je echter ook chips maken! Wij laten je zien hoe je een doodgewone appel eenvoudig omtovert tot heerlijke, gezonde chips. Je kunt er de hele dag door van eten zonder je schuldig te voelen.

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel.
  • Snij de appel horizontaal in plakjes van 1 tot 2 millimeter. Als het goed is, heb je nu appelringetjes.
  • Verspreid de kaneel met behulp van een lepel of een potje gelijkmatig over alle stukjes appel.
  • Plaats de stukjes appel op een vel bakpapier.
  • Schuif de ovenplaat met de stukjes appel in de oven.
  • Laat de stukjes appel 45 tot 50 minuten in de oven liggen. Draai ze halverwege om en verwijder stukjes die te bruin zijn geworden.
  • Zijn de stukjes appel volledig uitgedroogd en hebben ze een goudbruine kleur? Dan zijn ze klaar. Geniet ervan!

Bewaren en variëren

Je kunt de appelchips een aantal dagen bewaren als je ze in een luchtdicht bakje doet. Ook kun je variëren op basis van dit recept,  door bijvoorbeeld rozemarijn of tijm over de appels heen te strooien. Op die manier kun je je eigen chipslijn maken!

Lees ook: Klein maar fijn: recept voor mini appeltaart-cheesecakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Pixabay