Ingrediënten
  • 250 gram gedroogde tagliatelle 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 gram runderreepjes
  • 20 gram boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons, gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 100 milliliter zure room
  • 120 milliliter runderbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels bieslook
Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram gedroogde tagliatelle 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600 gram runderreepjes
  • 20 gram boter
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons, gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 100 milliliter zure room
  • 120 milliliter runderbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels bieslook

Voor deze stroganoff sta je niet uren in de keuken!

Heb je ook weleens zin in een lekkere stroganoff maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan kun je deze stroganoff eens maken; je hebt er maar een halfuurtje voor nodig en hij smaakt minstens zo lekker als ouderwetse stroganoff!

Zo maak je het:

  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af. Bewaar in de pan met het deksel erop.
  • Verhit olie in een grote wok op middelhoog vuur en bak de runderreepjes in gedeelten ongeveer 2 tot 3 minuten. Schep de runderreepjes in een kom.
  • Verhit de boter in de wok. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak ook deze vijf minuten mee.
  • Doe paprikapoeder in de pan en bak dit 1 minuut mee. Voeg de zure room en de runderbouillon toe en breng het geheel op laag vuur en al roerende aan de kook.
  • Laat het geheel even doorkoken en doe daarna de runderreepjes weer terug in de pan.
  • Roer het citroensap erdoorheen en serveer met pasta en bieslook.

Lees ook: Maak deze salamichips met kaasdip als koolhydraatarme snack

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: archief |Beeld: Day 030 of 366 door James_Seattle onder de licentie CC BY 2.0