Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 milliliter slagroom
  • 750 milliliter volle melk
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout

De romige, superjonge kaas past in veel gerechten 

Ricotta nodig voor een receptje? Dan kun je tijdens het doen van de boodschappen gewoon een portie in het winkelmandje doen. Maar wist je dat je de romige kaas ook zelf kan maken zonder rare capriolen uit te halen in de keuken?

Andere benodigdheden:

  • thermometer
  • kaasdoek
  • zeef of vergiet

Zo maak je het:

  • Zet een steelpannetje op laag vuur en doe de slagroom, de melk en het zout in het pannetje en roer. Verwarm het geheel tot 80 graden. Gebruik een thermometer om dit in de gaten te houden. 
  • Haal het pannetje daarna meteen van het vuur en roer de sap van de citroen door het mengsel. Dek daarna af met plasticfolie en laat een half uur koelen.
  • Doe de kaasdoek in het vergiet of over de zeef en schenk daarna het mengsel in je vergiet. Laat het staan tot al het vocht is uitgelekt. Dit kan soms wel een uur duren.
  • Giet het mengsel daarna in een droge kom en voeg eventueel wat kruiden toe naar smaak. Daarna kun je de ricotta gebruiken voor verscheidene gerechten of voor op brood.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Simones Kitchen | Beeld: Videostill YouTube Todd’s Kitchen