Tjitske
20 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 170 gram spekreepjes
  • 450 gram spruitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 360 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper, naar smaak

Zolang spruitjes in alfredosaus drijven, lust iedereen ze

Spruitjes zijn typisch zo’n groente waarvan de één er gek op is, maar de ander er echt van gruwelt. Behoor jij tot de eerste categorie en wil je anderen overhalen om ze ook lekker te vinden? Maak ze dan klaar met deze heerlijke alfredosaus. De spruitjes drijven in het room, wat voor de lijn niet heel erg handig is, maar oh wat is het lekker! Voeg nog wat spekjes en Parmezaanse kaas toe en wij zijn in de zevende hemel.

Serveer de spruitjes in alfredosaus bij aardappeltjes en een stukje vlees of vis.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een diepe hapjespan of braadpan op middelmatig vuur. Doe de spekreepjes hierin en bak ze bruin of hoe jij ze lekker vindt. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze even apart.
  • Haal de kroontjes van de spruitjes af, snijd ze doormidden en was ze grondig. Doe ze in de pan met het vet van het spek. Breng de spruiten op smaak met wat peper en zout en doe een deksel op de pan.
  • Bak de spruitjes in 8 à 9 minuten gaar met de deksel op de pan. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg als de spruitjes beetgaar zijn de knoflook toe met een knoflookpers. Je kunt de knoflook ook zelf vooraf fijnsnijden.
  • Meng de knoflook met de spruitjes en bak de knoflook een minuut mee.
  • Voeg de slagroom toe en breng dit aan de kook.
  • Zodra de slagroom begint te pruttelen voeg je het citroensap en de kaas toe. Roer om alles te mengen en proef of je de saus zo lekker vindt. Je kunt eventueel nog wat zout toevoegen. Breng nog even aan de kook zodat de kaas smelt en haal dan van het vuur.
  • Voeg als laatste de spekreepjes weer toe en roer alles door elkaar.
  • Serveer de spruitjes in alfredosaus met aardappeltjes en een stukje vlees.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige kip op toast

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Natasha Kitchen | Beeld: Videostill