Ingrediënten
  • 200 gram boter, ongezouten
  • 440 milliliter Guinness
  • 400 gram bruine suiker
  • 75 gram cacao
  • 2 eieren
  • 145 milliliter yoghurt
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 1/2 theelepel baking soda
  • 275 gram bloem
  • 50 gram boter, ongezouten (voor de frosting)
  • 135 gram roomkaas
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract (voor de frosting)
Tjitske
120 min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram boter, ongezouten
  • 440 milliliter Guinness
  • 400 gram bruine suiker
  • 75 gram cacao
  • 2 eieren
  • 145 milliliter yoghurt
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 2 1/2 theelepel baking soda
  • 275 gram bloem
  • 50 gram boter, ongezouten (voor de frosting)
  • 135 gram roomkaas
  • 300 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract (voor de frosting)

Een Guinness-taart voor de echte bierliefhebber

Om maar even te generaliseren: veel mannen houden van bier. Ook gaat er bij de meesten een zoet taartje wel in. Ken jij nu een echte bierliefhebber én zoetekauw? Dan is deze robuuste Guinness-chocoladetaart leuk om te maken. Lekker zoet en plakkerig door de bruine suiker, gecombineerd met bittere cacao en Guinness. Wie maak jij hier blij mee?

Wij lusten hier wel een puntje van!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Guinness-taart:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm van 23 centimeter in met boter.
  • Verhit de 200 gram boter en de Guinness in een steelpannetje op matig vuur. Roer totdat de boter is gesmolten en giet het dan in een grote kom.
  • Voeg de suiker en cacao toe en meng.
  • Breek de eieren boven een kleine kom en voeg de yoghurt en het vanille-extract toe. Klop dit met een garde totdat alles gecombineerd is en giet het dan bij de Guinness.
  • Meng alles met een garde en voeg dan de baking soda en de bloem toe. Blijf mengen totdat bubbels beginnen te vormen.
  • Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart 45 à 60 minuten. Test of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Er mogen een paar kruimeltjes aan de prikker plakken.
  • Laat de cake afkoelen en maak ondertussen de frosting.
  • Zet een steelpannetje op een laag vuurtje en doe de boter erin. Laat de boter smelten en breng het aan de kook.
  • Na 5 à 8 minuten is de boter bruin. Blijf ondertussen de boter af en toe rondwalsen in de pan. Je hoeft niet te roeren.
  • Als de boter bruin is, maar niet verbrand, giet je het in een kom. Schraap niet over de bodem van de pan, want dat kan aangebrand smaken.
  • Laat de boter een beetje afkoelen en voeg dan de roomkaas toe.
  • Meng de boter en de roomkaas met een garde tot een glad mengsel. Klop dan de poedersuiker erdoor totdat je een dikke botercrème hebt.
  • Voeg als laatste het vanille-extract toe en klop nog even kort.
  • Smeer de frosting over de afgekoelde taart en dien op.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Chocoladecupcakes met Kinder Bueno

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hot Chocolate Hits | Beeld: Videostill