Ingrediënten
  • 225 gram perzikpartjes op siroop
  • 1 handsinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1/2 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel gele kleurstof
  • Eventueel: chocola ter garnering
09 april 2019
15 min.
4 pers.

Een oranje twist op de klassieke Haagse bluf

Ken je het toetje Haagse bluf? Normaal gesproken wordt dit gemaakt met bessensap voor een mooie roze kleur. Het toetje is vernoemd naar de inwoners van Den Haag. Zij zouden zich voordoen alsof ze heel wat zijn, maar eigenlijk is het allemaal lucht. Vandaar dat dit luchtige toetje Haagse bluf heet! Deze oranje variant is net zo lekker als het origineel en staat extra leuk op de feesttafel.

Voor dit luchtige toetje heeft iedereen nog plek.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe een zeef boven een kom en giet hier de perzikpartjes in. Vang de siroop op in de kom.
  • Maak de sinaasappel schoon en rasp de schil. Haal de witte vliesjes van de vrucht af en snijd de partjes uit de vliesjes.
  • Gebruik de citroenhelft om een kom vetvrij te maken.
  • Splits de eieren en doe het eiwit in de kom. Het eigeel gebruiken we niet.
  • Voeg de perziksiroop, sinaasappellikeur en kleurstoffen toe. Klop het eiwit met een mixer totdat er stijve pieken ontstaan.
  • Verdeel de perzik- en sinaasappelpartjes over vier kommetjes of glazen en schep de Haagse bluf erop. Garneer met wat sinaasappelrasp en eventueel wat chocolade.
  • Eet smakelijk!

Waarschuwing: omdat er rauw ei in dit gerecht zit, is het niet geschikt voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Lees ook: Recept: Vanillecake met advocaat

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill Allerhande

Ingrediënten
  • 225 gram perzikpartjes op siroop
  • 1 handsinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1/2 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel gele kleurstof
  • Eventueel: chocola ter garnering