Het aanval-momentje moet nog even wachten

Na de woorden ‘eet smakelijk’ stort menig mens zich graag op het eten. Je zou de woorden bijna kunnen zien als een startsein. Met name wanneer je honger hebt, wil je graag meteen aanvallen zodra je maaltje klaar is. Staat er rood vlees op het menu? In dat geval moet je dan toch even wachten voordat je begint met eten.

Is het vlees klaar? Wacht dan nog even met aansnijden ervan.

Sappig vlees

Als je eventjes in de keuken hebt gestaan om je maaltijd tot in de puntjes te verzorgen, dan wil je ook geen seconden langer in de keuken staan voordat je kunt beginnen met eten. Als je net rood vlees hebt bereidt, zul je toch even moeten wachten. Het is namelijk veel beter voor het vlees als je het even laat rusten voor je het aansnijdt. Na de bereiding krijgen de sappen in het vlees zo de kans om ‘te settelen’. Als je het na het wachten pas begint met aansnijden, dan heb je pas écht een sappig stukje vlees.

Hoe het precies werkt

Haal je vlees van het vuur zodra het klaar is. Bekleed je stukje vlees, zoals bijvoorbeeld een steak, in aluminiumfolie en laat het vijf minuten op het aanrecht liggen. Op deze manier kookt het vlees als het ware nog eventjes door. Nadat de tijd is verstreken kun je het stukje vlees aansnijden. 

Lees ook: Deze zelfgemaakte vleessalade voor op brood is lekkerder dan die van de slager

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash