Ingrediënten
  • 2 spareribs, ongemarineerd
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel grof zout
  • 2 theelepels peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 50 gram boter, ongezouten
  • 200 milliliter ketchup
  • 80 milliliter honing
  • 80 milliliter Smokey Sriracha saus
  • Limoensap
Naomi
315 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 spareribs, ongemarineerd
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel grof zout
  • 2 theelepels peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 50 gram boter, ongezouten
  • 200 milliliter ketchup
  • 80 milliliter honing
  • 80 milliliter Smokey Sriracha saus
  • Limoensap

Deze sparerib marinade is smokey, pittig én zoet!

Iedereen is gek op een goede portie spareribs. Of je ze nu in de oven maakt of op de barbecue, dat maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is waarmee je de spareribs marineert. Wij hebben de lekkerste marinade gevonden en we weten zeker dat jij er net zo blij van wordt als wij. Tijd om het dus eens uit te proberen!

Je zult er geen spijt van krijgen.

Wat moet je doen?

  • Meng de bruine suiker, paprikapoeder, zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder door elkaar.
  • Kijk goed of er een vlies op de ribs zit. Als dit het geval is, dan moet deze verwijderd worden.
  • Bestrooi de ribs nu met het kruidenmengsel en wrijf het goed in.
  • Verpak de spareribs nu in vershoudfolie en laat het goed intrekken. Dit duurt ongeveer 2 uur, maar een hele nacht maakt het nog lekkerder!
  • Verwarm nu de oven op 120 graden en bak de ribs voor 2 uur.
  • Verpak de spareribs nu in aluminiumfolie en doe ze terug in de oven voor ongeveer een uurtje.
  • Maak nu de saus door de boter te laten smelten en de rest van de ingrediënten erdoor te mengen. Breng het aan de kook en laat het een beetje indikken.
  • Haal de spareribs nu uit het aluminiumfolie en smeer ze in met de saus.
  • Doe de ribben weer in de oven totdat de saus gekarameliseerd is. Doe dit niet te lang, anders loop je het risico dat ze verbranden.

Lees ook: De 6 meest gemaakte fouten tijdens het barbecuen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBQ-helden | Beeld: pxhere