Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • Handvol verse peterselie, fijngesnipperd
  • Snuf zeezout
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 12 gamba’s
  • Snuf peper
  • Stokbrood, om te serveren

Het water stroomt ons al in de mond

Het liefst eten we elke dag gamba’s. De reuze zeewatergarnalen zijn overheerlijk en ook nog eens gezond. Ze zijn een bron van vitamine B12, vitamine D en ze zijn rijk aan ijzer, selenium en zink. Bovendien zijn ze ook nog eens calorie-arm. Waar wacht je nog op?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de knoflook, peterselie en een snuf zeezout in een vijzel en stamp het fijn.
  • Voeg 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg pas 1 eetlepel olijfolie toe als de pan goed heet is.
  • Doe de gamba’s in de pan. Bak beide kanten 1 minuut.
  • Voeg het knoflook-peterseliemengsel toe, roer tot alles goed is vermengd en haal de pan van het vuur.
  • Hevel de gamba’s met de knoflook over op een bord.
  • Serveer direct met wat stokbrood. Geniet ervan!

Ook lekker: Thaise rode curry met kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill