20 min.
4 - 6 pers.

De Spaanse omelet met aardappelen is een ware traktatie!

Een Spaanse aardappelomelet, ook wel een Spaanse Tortilla genoemd, kan zowel warm als koud geserveerd worden. Daarnaast is-ie ook nog eens supermakkelijk om te maken! De krokant gebakken aardappelen in combinatie met de eieren vormen dit populaire Spaanse omelet-recept, perfect als ontbijt of lunch, voor feesten, bbq’s of voor bij je traditionele tapas-menu!

Til je omelet naar een hoger niveau en maak er deze heerlijke Spaanse omelet van.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je een Spaanse omelet:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Snipper de ui in kleine stukken.
  • Verhit de olijfolie in een middelgrote pan met anti-aanbaklaag.
  • Bak aardappelen tot ze knapperig, goudbruin en zacht zijn.
  • Voeg de ui toe en bak tot het transparant is. Tap olie af (gebruik een metalen vergiet als je er een hebt) totdat alle olie is afgegoten is.
  • Breng aardappelen en uien terug in de pan en verdeel ze in een gelijkmatige laag. Zet het vuur laag.
  • Klop de eieren met zout en peper naar smaak.
  • Giet het eimengsel in de pan en meng de aardappelen en uien rondom de eieren met een spatel.
  • Roer de eieren regelmatig door de aardappelen terwijl het kookt om te voorkomen dat de aardappelen op de bodem terecht komen en het ei bovenop.
  • Plaats een grote (bak)plaat op de pan en keer de pan om terwijl je de plaat vasthoudt.
  • Schuif de omelet vervolgens voorzichtig terug in de pan.
  • Blijf koken en schud de pan af en toe zachtjes totdat deze helemaal gaar is.
  • Serveer de Spaanse omelet warm of koud en garneer met wat verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: ouderwetse broodpudding met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 120 milliliter olijfolie
  • 5 middelgrote (vastkokende) aardappelen
  • 1 grote ui
  • 8 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie ter garnering