Ingrediënten
  • Een half oud brood naar keuze in plakken
  • 400 milliliter melk + 400 milliliter melk voor glazuur
  • 100 gram suiker + 120 gram suiker voor glazuur
  • 50 gram rozijnen
  • Bloem om te bestrooien
  • 15 gram boter + extra om in te vetten
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 1 ei
  • 1 eierdooier + 5 eierdooiers voor glazuur
  • 100 milliliter Licor 43
Maayke
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Een half oud brood naar keuze in plakken
  • 400 milliliter melk + 400 milliliter melk voor glazuur
  • 100 gram suiker + 120 gram suiker voor glazuur
  • 50 gram rozijnen
  • Bloem om te bestrooien
  • 15 gram boter + extra om in te vetten
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • 1 ei
  • 1 eierdooier + 5 eierdooiers voor glazuur
  • 100 milliliter Licor 43

Oud brood over? Maak er deze heerlijke broodpudding met Licor 43 van

Broodpudding, ook wel bij sommigen bekend als bodding, is een ouderwetse Belgische en Nederlandse lekkernij. Dit gerecht wordt veelal gemaakt van oude broodresten. Door rozijnen, eieren en suiker toe te voegen maak je van oud brood een heerlijk gerecht. In dit recept voegen wij Licor 43 in glazuurvorm toe om het nóg lekkerder te maken. Wil je liever geen alcohol toevoegen? Dan kun je deze likeur ook achterwege laten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je broodpudding met Licor 43:

  • Verwarm de oven voor op 200 C°.
  • Breek de plakken oud brood in grove stukken en voeg toe aan een grote kom.
  • Verhit de 400 milliliter melk in een sauspan tot het kookt. Haal van het vuur en voeg de 100 gram suiker toe. Roer goed door en giet de melk over het brood.
  • Giet heet water over de rozijnen, laat 15 minuten weken en lek ze vervolgens goed uit.
  • Dep de rozijnen droog en bestrooi ze licht met wat bloem.
  • Vet een grote ovenschaal in met boter en bestrooi met wat suiker.
  • Druk het geweekte brood door een zeef en voeg toe aan een kom.
  • Roer hier de rozijnen, de schil van de citroen, 1 ei en 1 eierdooier door.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel goed (driekwart gevuld).
  • Bestrijk de bovenkant met de 15 gram gesmolten boter en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
  • Zet de temperatuur na 20 minuten op 180 C° en laat de schaal nog 10 minuten in de oven staan.
  • Maak ondertussen de Licor 43 glazuur: breng de andere 400 milliliter melk aan de kook in een sauspan. Haal van het vuur.
  • Voeg de 5 eierdooiers, de 120 gram suiker en Licor 43 toe en klop luchtig in een kom.
  • Voeg een dunne straal hete melk toe. Roer tussentijds goed door.
  • Zet de kom op een pan met een laagje zacht kokend water en klop het glazuur met een houten pollepel tot er een dikke substantie ontstaat.
  • Giet de glazuur door de zeef en laat afkoelen.
  • Haal de broodpudding uit de oven, laat afkoelen en serveer de stukken pudding met de Licor 43 glazuur.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: jachtschotel met runderstoofvlees

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Smulweb | Beeld: Videostill