Ingrediënten
  • Voor de crêpes:
  • 210 gram patentbloem
  • Halve theelepel zout
  • 600 milliliter melk
  • 2 eieren, geklopt
  • 60 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel verse dille
  • Olie om in te vetten
  • Voor de vulling:
  • 2 kipfilets
  • 15 gram boter
  • 2 preien, in halve ringen gesneden
  • 300 gram champignons, in plakjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel worchestershiresaus
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • Voor de bechamelsaus:
  • 30 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 550 milliliter melk
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Guyere kaas
65 min.
6 pers.

De crêpes worden afgemaakt met een royale kaaslaag

We kennen in Nederland vooral zoete crêpes, maar net zoals je pannenkoeken makkelijk hartig kunt maken, kun je dat ook met crêpes doen. Sta je wel open voor zo’n hartig gerecht? Maak dan deze crêpes met romige kip en champignonvulling. Het is perfect om luxe mee te lunchen of te brunchen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Let op: het recept is voor 6 crêpes. Het beslag daarentegen is geschikt voor 10 crêpes. Het omdraaien van crêpes vraagt om een handigheidje. Mochten er een paar crêpes scheuren, dan heb je nog genoeg over om dit recept mee te maken.

Zo maak je het:

  • Rooster de kipfilets 35 minuten in de oven op 185 °C. Laat daarna afkoelen.
  • Doe de bloem, de melk en het zout in een kom en roer goed. Voeg de geklopte eieren toe samen met de gesmolten boter en gesneden dille en roer. 
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan met een non-stick bodem.
  • Doe een volle juslepel aan beslag in de pan. Zorg ervoor dat de hele bodem van de pan is voorzien van beslag. Laat het op middel tot laag vuur opstaan. Draai om wanneer de zijkanten goudbruin worden. Gebruik een dunne spatel om te checken of de onderkant los zit. Draai daarna voorzichtig om. Doe dit tot het beslag op is.
  • Maak nu de vulling.
  • Smelt boter in een pan en voeg daar de prei aan toe. Sauteer de prei en voeg wat zout en peper toe. Voeg daarna de gesneden champignons toe. Laat 2 minuutjes opstaan. Voeg daarna de worchestershiresaus en peterselie toe.
  • Gebruik een vork of je handen om de eerder geroosterde kip in bijtgare stukjes te scheuren.
  • Maak daarna de bechamelsaus.
  • Smelt de boter en voeg daarna de bloem toe. Roer tot een pasta ontstaat. Voeg daarna al roerend de melk toe. Voeg daarna knoflook en zout en peper naar smaakt toe.
  • Verdeel het champignonmengsel en de kip over 6 crêpes. Schenk daarna twee eetlepels bechamelsaus over elke crêpe. Rol de crêpes daarna dicht en doe ze in een ovenschaal. Verdeel daarna nog wat overgebleven bechamelsaus over de crêpes en verdeel kaas naar smaak over de crêpes. 
  • Bak daarna 10 minuten in de oven op 185°C. Garneer eventueel met wat peterselie.

Lees ook: Deze heerlijke pannenkoeken zijn extra gezond dankzij dit geheime ingrediënt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill Entertaining with Beth 

Ingrediënten
  • Voor de crêpes:
  • 210 gram patentbloem
  • Halve theelepel zout
  • 600 milliliter melk
  • 2 eieren, geklopt
  • 60 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel verse dille
  • Olie om in te vetten
  • Voor de vulling:
  • 2 kipfilets
  • 15 gram boter
  • 2 preien, in halve ringen gesneden
  • 300 gram champignons, in plakjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel worchestershiresaus
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • Voor de bechamelsaus:
  • 30 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 550 milliliter melk
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Guyere kaas