Ingrediënten
  • 350 gram kletskoppen
  • 100 gram pindakaas
  • 1 vanillestokje
  • 400 gram roomkaas
  • 450 gram ricotta
  • 4 + 5 eetlepels stroop
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 1 blik gecondenseerde melk (±400 gram)
  • 1 zak Snickerbites of Snickers in stukken
Maayke
20 + 120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram kletskoppen
  • 100 gram pindakaas
  • 1 vanillestokje
  • 400 gram roomkaas
  • 450 gram ricotta
  • 4 + 5 eetlepels stroop
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 1 blik gecondenseerde melk (±400 gram)
  • 1 zak Snickerbites of Snickers in stukken

Deze cheesecake met snickers, pindakaas en kletskloppen is heerlijk!

Cheesecakes zijn simpele taarten om te maken. Daarnaast kun je ze maken in elke smaak die je hartje begeert. Toen we deze cheesecake met Snickers en pindakaas tegenkwamen, konden we dit recept van de Allerhande jullie dan ook niet onthouden. Let op, deze cheesecake moet wel, in tegenstelling tot de meeste cheesecakes, even in de oven. Daarom kan de bereidingstijd iets langer zijn dan je zou verwachten.

Desalniettemin smaakt deze cheesecake overheerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Snickers-pindakaas cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed de bodem van een springvorm wat bakpapier.
  • Leg de kletskoppen in een keukenmachine en maal fijn.
  • Meng de verkruimelde kletskoppen met de pindakaas en schep in de springvorm.
  • Druk met een pollepel de bodem goed aan.
  • Zet de springvorm in de oven en bak de bodem 15 minuten op 180 °C.
  • Haal de springvorm uit de oven om af te laten koelen en verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C.
  • Meng in een grote kom de roomkaas, ricotta, 4 eetlepels stroop en 3 eetlepels bloem.
  • Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje en voeg het merg toe aan de kom.
  • Mix alles goed door elkaar. Voeg al kloppend de 3 eieren één voor één toe.
  • Verdeel de vulling over de taartbodem en zet de springvorm ca. 60 minuten in de oven tot de vulling gestold is.
  • Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake 90 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens minstens 4 uur afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen in een steelpannetje de gecondenseerde melk samen met de 5 eetlepels stroop. Breng al roerend met een pollepel aan de kook.
  • Zet het vuur middelhoog en blijf gedurende 7 minuten roeren tot een stroperige karamelsaus ontstaat. Laat de saus 15 minuten afkoelen.
  • Haal de cheesecake uit de springvorm en garneer met de karamelsaus en wat Snickerbites of gesneden Snickers.
  • Enjoy!

Bekijk hier de volledige instructie van de Allerhande:

Ook lekker: Recept: chocolademuffins met Nutella

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Allerhande, YouTube | Beeld: videostill