35 min.
12 pers.

Zo lekker!

Nutella hebben we altijd wel in huis. We doen regelmatig een goede klodder Nutella op brood of smeren het op de pannenkoek. Ook gebruiken we de chocolade-hazelnootpasta graag om diverse lekkernijen te bakken. Zo maakten we laatst deze chocolademuffins met Nutellavulling.

Voor deze chocolademuffins met Nutellavulling heb je maar 7 ingrediënten nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de chocolademuffins met Nutella?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en doe 12 muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Doe de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en cacao in een kom en roer even door.
  • Voeg de eieren en melk toe terwijl je met een handmixer aan het mixen bent. Stop met mixen als alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.
  • Schep in elk muffinvormpjes een volle eetlepel van het beslag.
  • Doe daarna in elk vormpje een eetlepel Nutella. Verdeel daarna de rest van het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cakejes gaar in 15 tot 20 minuten.

Ook lekker: Gevulde pannenkoeken met Baileys en mini marshmallows

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted Food | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels cacao
  • 150 milliliter volle melk
  • 2 middelgrote eieren
  • Pot Nutella