Christel
35 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels cacao
  • 150 milliliter volle melk
  • 2 middelgrote eieren
  • Pot Nutella

Zo lekker!

Nutella hebben we altijd wel in huis. We doen regelmatig een goede klodder Nutella op brood of smeren het op de pannenkoek. Ook gebruiken we de chocolade-hazelnootpasta graag om diverse lekkernijen te bakken. Zo maakten we laatst deze chocolademuffins met Nutellavulling.

Voor deze chocolademuffins met Nutellavulling heb je maar 7 ingrediënten nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de chocolademuffins met Nutella?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en doe 12 muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Doe de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en cacao in een kom en roer even door.
  • Voeg de eieren en melk toe terwijl je met een handmixer aan het mixen bent. Stop met mixen als alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd.
  • Schep in elk muffinvormpjes een volle eetlepel van het beslag.
  • Doe daarna in elk vormpje een eetlepel Nutella. Verdeel daarna de rest van het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cakejes gaar in 15 tot 20 minuten.

Ook lekker: Gevulde pannenkoeken met Baileys en mini marshmallows

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted Food | Beeld: videostill