Ingrediënten
  • 3 kipfilets, in stukjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram sugar snaps / peultjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • Rijst of noedels voor 4 personen
Marlieke
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 kipfilets, in stukjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram sugar snaps / peultjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • Rijst of noedels voor 4 personen

Binnen 25 minuten staat deze maaltijd op tafel

Deze snelle roerbakmaaltijd met kip, knoflook en andere heerlijke smaakmakers is een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Voedzaam, makkelijk, snel en vooral lekker: wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in stukjes en meng deze in een schaal met de maïzena, zout en peper, zodat de kip goed bedekt is.
  • Breng ondertussen water aan de kook voor de rijst of noedels en bereid deze volgens de verpakking.
  • Verwarm de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de kipfilet toe als de olie goed heet geworden is en bak zo’n 5-6 minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes en pers de knoflookteentjes uit.
  • Voeg de sugar snaps/peultjes en paprika toe aan de wok en bak twee minuten mee met de kip.
  • Voeg dan de knoflook, sojasaus, rijstazijn, suiker, chilisaus en ketchup toe aan de wok. Laat hem op hoog vuur staan en roer alles goed door. Controleer na een paar minuten of de kip gaar is door een stukje door te snijden.
  • Snijd ondertussen de lente-uitjes in dunne ringetjes en de chilipeper in dunne plakjes. Bak deze ook nog een minuutje mee in de wok.
  • Serveer met de rijst of noedels.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Simpel en snel knoflook-kaasbrood uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchen Sanctuary | Beeld: videostill