Jasmijn
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 sneetjes getoast brood
  • 1 avocado
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel chilipeper
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel limoensap
  • 1/2 theelepel hot sauce
  • 90 gram gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels geitenkaas

De basis is makkelijk, de rest kun je naar eigen smaak invullen

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen bij de categorie ‘gezonde recepten’: avocado toast. We snappen wel waarom dat recept zo populair is, want het is simpel, goed voor je én smakelijk. Wij vertellen je hoe je eenvoudig de allerlekkerste avocado toast maakt.

Makkelijk mee te variëren

Avocado is lekker en voedzaam. De vrucht zit bomvol allerlei voedingsstoffen en gezonde vetten. Iedere dag een toast met avocado is dus zeker geen slecht idee. Het recept is eenvoudig en je kunt er eindeloos mee variëren. Wij gaan dit de komende tijd zeker vaker maken!

Zo maak je de lekkerste avocado toast

De eerste stap voor het maken van dit simpele gerecht is uiteraard het toasten van twee sneetjes brood. Of je nu kiest voor wit, bruin, spelt, volkoren of maïsbrood: het werkt allemaal. Je zou zelfs voor een bagel kunnen kiezen als je dat wilt. Idealiter maak je het beleg terwijl het brood in de toaster zit, zodat je tijd bespaart. Volg daarbij het volgende stappenplan:

  • Verwijder de schil en de pit van de avocado.
  • Leg beide helften van de avocado in een grote kom en plet ze met een vork.
  • Voeg het zout, de peper, de chilipeper en het limoensap aan de avocado toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verspreid het avocadomengsel over de beide sneetjes toast.
  • Bak het gehakt samen met de hot sauce en giet dat mengsel uit over de avocado toast.
  • Kook de eieren op de manier die jij het fijnst vindt en leg ze op de toast.
  • Kruimel wat geitenkaas over het geheel.
  • Eet smakelijk!

Vegetarisch

Wil je dit recept maken, maar ben je vegetarisch? Geen probleem! Het is heel eenvoudig om te zetten in een vegetarische versie. Je kunt het gehakt daarbij vervangen door wat ui, tomaat, jalapeño peper en spinazie. Gebruik kokosolie om de groenten in te bakken en volg verder het stappenplan hierboven. Zonder vlees, maar net zo lekker!

Lees ook: Handig om te weten: met deze trucjes blijft je halve avocado vers en groen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Chop Secrets | Beeld: Unsplash, David B Townsend